Днес започва Националният аграрен семинар в Албена

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Днес започва 18-тото издание на Националния аграрен семинар в хотел Фламинго Гранд, КК Албена. Организатор е “Добрички панаир” АД със съдействието на Министерството на земеделието и храните и ДФ “Земеделие”. Официалното му откриване е предвидено за 13:15 часа днес. Традиционно семинара събира земеделски производители и фермери от цялата страна, председатели на кооперации, научни институти, браншови организации, както и фирми, обслужващи аграрния сектор от България и чужбина.

Веднага след откриването на семинара регионалният директор в Европейската комисия за развитие на селските райони на Полша и България Джонатан Бейкър ще изнесе лекция на тема “Политика за развитие на селските райони”. В програмата на семинара е предвидено провеждането и на кръгла маса: “Възможности за развитие на земеделието в България при Обща селскостопанска политика 2014-2020 г.” с участието на представители на МЗХ, ДФ “Земеделие” и Европейската комисия.„

Темата за българското производство на плодове е застъпена с лекция на доц. д-р Заря Ранкова, зам.-директор на Института по овощарство в Пловдив, на теми: “Българското овощарство – състояние, проблеми и перспективи” и “Роля на овощарската наука в утвърждаването на европейското плодово производство”, а директорът на института доц. д-р Аргир Живондов ще представи съвременната сортова структура, която е гарант за успеха на плодовото производство. Лекция, посветена на законодателството в областта на биологичното земеделие ще бъде представена от Веселка Василева, главен експерт в МЗХ, с което ще приключи семинарната програма днес.

Традиционните годишни награди ще връчат организаторите от Добрички панаир АД по време на официалната вечеря днес.

Утрешната семинарна програма продължава с фирмени представяния и лекции, посветени на “Пшеницата в България – проблеми и перспективи” и “Актуални проблеми в управление храненето на зимни житни култури в хода на вегетацията”, които ще бъдат представени от научни работници от ДЗИ – Г. Тошево.

Диляна Хараланова

 

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА