Днес изтича срокът за заявления за помощ за качествени семена и посадъчен материал

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Срокът за подаване на заявления за държавна помощ за качество за производство на семена и посадъчен материал изтича днес. Припомняме, че от подпомагане могат да се възползват малки и средни предприятия в растениевъдството, които са получили разрешение за производство на посевен и посадъчен материал.

Държавната помощ се изразява в субсидирани услуги от Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол (ИАСАС) и/или лицата, сключили договор за предоставяне на такива услуги с агенцията по Закона за посевния и посадъчен материал. Тя цели да насърчи производството и използването на сертифицирани качествени семена, сертифициран и стандартен посадъчен материал от овощни култури, лозя и семена от зеленчуци.

Размерът на средствата, които държавата ще отдели за целта, е 1 млн. лв.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements