Днес е Световният ден на водата

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Днес ООН отбелязва Световния ден на водата. Тази година той минава под надслов: “Вода и енергия”. Водатата и енергията са взаимно свързани и взаимно зависими. Енергопроизводството  особено в ядрените, помпените и термоцентралите е свързано пряко с водата.

Земеделието е друг сектор, който оказва силно влияние върху състоянието на водните ресурси. Често то е причина за замърсяване на водоизточници заради употребата на торове и пестициди. В същото време селското стопанство не може да същуствува без вода, водните ресурси в световен мащаб намаляват. Ето защо на институционално ниво все по-често се говори за устойчиво управление на водите.

Данни на Организацията за икономическо развитие и сътрудничество сочат, че фермерството използва 70% от водните ресурси, които употребява светът.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА