Днес е крайният срок за отчитане на разходи за борба с телените червеи

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Подпомагането ще бъде до 100% от стойността на продуктите за растителна защита, но не повече от 850лв/ ха. с ДДС

Днес е последният ден, в който земеделските стопани могат да представят отчетни документи за извършените дейности по третиране на картофените насаждения, напомнят от Държавен фонд „Земеделие“. Документите се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие“. Крайният срок за изплащане на субсидиите е 22 юни 2020 г. Кандидатстването по схемата тази кодина се осъществяваше от 9 март до 15 май 2020 г. Схемата е предназначена за малки и средни предприятия – земеделски стопани, които отглеждат картофи на площи с размер над 1 дка. Утвърденият от Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ финансов ресурс по схема за държавна помощ „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на почвени неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae)“ е в размер на 1,8 млн. лева за 2020 г.

По схемата ще се компенсират направените разходи само за тези препарати, които са разрешени в Р.България за химичен контрол на почвени вредители по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae). Картофопроизводителите сами избират продукта за растителна защита, като се подпомагат до 100 % от стойността му, но не повече от размера на държавното подпомагане на хектар по продукти и не повече от 850 лв./ха, с включен ДДС. За подпомагане се приемат разходи за продукти за растителна защита, които са извършени след подаване на заявлението за кандидатстване в ДФЗ, преди дейността по контрол на вредителите да е започнала, подчертават от Фонда.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements