ДФЗ пусна образци на важни документи за два сектора в земеделието

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Вижте кой трябва да се възползва от тях

Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) публикува образци на оперативни програми и заявления за одобрението им за предстоящия прием по интервенциите чрез оперативни програми в сектори „Плодове и зеленчуци“ и „Мляко и млечни продукти“, съгласно Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони на Република България за периода 2023 – 2027 г.

Образците на заявления са утвърдени от изпълнителния директор на ДФЗ и са качени на сайта на Фонда в секции “Плодове и зеленчуци” и  “Мляко и млечни продукти”.

Приемът за нови оперативни програми в секторите „Плодове и зеленчуци“ и „Мляко и млечни продукти“ ще се проведе в периода 2 – 13 октомври 2023 г., съгласно публикуваната на 12.09.2023 г. Наредба № 13 от 1.09.2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенции от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 г.

ДФ „Земеделие“ напомня на кандидатите, че с влязлата в сила от 1 януари 2023 година промяна в Закона за подпомагане на земеделските производители, всички желаещи да подадат заявления за подпомагане по интервенциите, включени в Стратегическия план, следва да имат регистрация в Системата за електронни услуги (СЕУ). През СЕУ ще се осъществява и комуникацията между администрацията и бенефициерите на ДФЗ. Кандидатите по интервенциите в сектори „Плодове и зеленчуци“ и „Мляко и млечни продукти“ също следва да подадат заявленията си за одобрение на оперативна програма единствено чрез СЕУ, като подпишат заявленията си с квалифициран електронен подпис (КЕП). В случай, че кандидатите нямат регистрация в СЕУ, следва да се регистрират.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements