ДФЗ отвори нов прием по Училищните схеми за 2017/2018

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

ДФ „Земеделие“ обявява нов прием на заявления по Училищните схеми за учебната 2017/2018 г. от 09:00 часа на 11.09.2017 г. до 17:30 часа на 21.09.2017 г. Допълнителният прием се отваря със заповед на изпълнителния директор на ДФЗ, съгласно чл. 14, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения – схема „Училищен плод“ и схема „Училищно мляко“.

Допустими за участие в допълнителния прием са учебни заведения, заявени самостоятелно или чрез заявител, които не са одобрени или са отказали от участие при първоначалния прием, както и тези, които не са кандидатствали за одобрение за кампания 2017/2018 г.

Списъци на неодобрените учебни заведения по двете схеми в периода на първия прием са публикувани в интернет портала на ДФ „Земеделие“: списък „Училищен плод“ и списък „Училищно мляко“.

Кандидатите по новия прием могат да подават заявления по новия прием в областните дирекции на ДФ „Земеделие“ по образец, според седалището и адреса на регистрация. Документите за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на фонда.

Важно е да се обърне внимание, че заявителите, които са получили отказ в предходния прием и желаят да кандидатстват отново, трябва да подадат новоподписани декларации по образец, а не да прилагат старите документи.

Досегашните помощни училища, които съгласно изменение на Закона за предучилищното и училищното образование, влязъл в сила от 01 август 2016 г., се преобразуват в центрове за специална образователна подкрепа, не могат да участват в училищните схеми за 2017/2018 г. Причината е, че те нямат статут на учебни заведения, съобщават от пресцентъра на Държавен фонд “Земеделие”.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА