Десислава Танева: Има идея за създаването на постоянни фермерски пазари

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Създаването на постоянни фермерски пазари е една от идеите, които производители и потребители отправят към Министерството на земеделието и храните при провеждането на кампанията в подкрепа на българските производители “Подкрепяме българското”.

Това каза при откриването на изложението в Сливен министърът на земеделието Десислава Танева, предава “Фокус”.

„Кампанията е в две части. Първо, ежегодната ни среща със земеделски производители от страната. Такива срещи направихме преди година и три месеца, на които разяснявахме промените в политиката за подкрепа и имахме обратна връзка, а тази година отчитаме резултатите, правим обратна връзка, набелязваме проблемите, болезнените теми”, допълни министър Танева.

Втората част от тази кампания е да се покаже на потребителя, че българският производител произвежда все повече, по-качествено, с по-висока експортна ориентираност и че българите, освен цената, която е основният мотив у един потребител да избере един продукт, да имат и национален мотив за това. „Срещите и със земеделските общности, и с потребителите преминават изключително добре. Има предложения да подкрепим създаването на постоянни фермерски пазари, които са много популярни на Запад, в Старите демокрации, като вид атракция, за развитите градски центрове. Надявам се в тази посока да се развие кампанията и да се направят такива пазари, които са отдавна популярни”, посочи Десислава Танева.

Министърът добави, че във всеки областен град кампанията “Подкрепяме българското” получава подкрепата и на местните власти, независимо от партийна принадлежност са кметовете на общини, те съдействат. 30 фирми от Сливен и региона представят на изложението в Градската градина собственото си производство. В шатрите са изложени тестени и сладкарски изделия, месни и млечни продукти, вино и спиртни напитки, гъби, плодове и зеленчуци. Всеки посетител има възможност да опита продукцията.

Изложението „Подкрепяме българското” в Сливен е част от Фестивала на Стоте войводи, който се провежда за втора поредна година в града под Сините камъни.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements