Депутатите отново не избраха Иван Христанов за председател на Земеделската комисия

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Само 68 народни представители гласуваха за бившия зам.-министър на земеделието, останалите отегчени от приказките му за КПП „Капитан Андреево”, притесняват се, че има по-важни теми за българските земеделци

Кандидатурата на Иван Христанов, за шеф на земеделската комисия днес отново беше отхвърлена в пленарна зара. За неговата номинация гласуваха 68 депутати – колегите му от ПП, ДБ и бившият му ръководител, ексиминистърът на земеделието Иван Иванов. Той обаче каза, че се е засегнал от изявлението на Христанов, в което не е споменал как в земеделското министерство са работили в екип и отговорността е била на БСП. Последваха извинения от бившия премиер Кирил Петков и от Христанов, който излезе на трибуната преди гласуването, за да поиска подкрепа да поеме земеделската комисия.

След като за втори пореден ден кандидатурата му беше отхвърлена, бившият министър Десислава Танева обясни защо Христанов не е желан на поста. Тя изтъкна, че има спешни проблеми за решаване в земеделието на фона на кризите и на депутатите не им се нрави “перспективата ние пак да слушаме филмите за “Капитан Андреево”, сериозно спонсорирани по всички медии”. Тя обвини Христанов, че е говорил лъжи за граничния пункт, където единственият верен факт е бил, че е имало една частна лаборатория за здравен контрол единствено на портокали и лимони, а не на домати.

“Всичко останало е една лъжа. Хаосът, който се създаде, е безпрецедентен”, заключи Танева и добави, че сме получили унищожителен доклад от Брюксел, след като самото ръководство на земеделието си е извикало проверката. Депутатката от ГЕРБ добави: “Дори не си бяхте измели помещенията! Няма нищо лично, но трябва да свършим спешни неща, за да може да продължи подпомагането на сектора”, поясни тя отрицателния си вот за Христанов.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements