Д-р Анастасия Мозер: Моят принос към евроатлантическата идея е синовен дълг!

Лилия Александрова
Лилия Александрова
3 Минути

„Моят принос към евроатлантическата идея е синовен дълг.” Това заяви д-р Анастасия Димитрова-Мозер при удостояването й от президента Росен Плевнелиев с орден Стара планина – Първа степен.

На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът удостои с висши държавни отличия изявени дейци в областта на науката, културата, спорта и за принос в обществено-политическия живот на страната.

На церемонията присъстваха политици, общественици и граждани. Събитието уважи и посланикът на Франция Н. Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан.

„Със своите последователни действия за утвърждаване на демокрацията и евроатлантическите ценности в България доктор Анастасия Мозер печели уважението не само на своите съмишленици, но и на своите политически опоненти“, заяви президентът Росен Плевнелиев пред присъстващите на тържествена церемония.

 „Някои казват, че политиката е мръсна дума. Това не е така, когато в политиката се влиза и се излиза с чисто сърце и чело“, каза след награждаването д-р Анастасия Мозер. От името на наградените тя изрази благодарност за оказаната висока чест и доверие.                                                                                                                                   „Приемам това отличие от името на хората, посветили и дали живота си в името на великата идея на Европейския съюз и единство. За първи път след трагедиите от миналия век европейците си взеха поука да работят един за друг, а не един против друг“, заяви д-р Анастасия Мозер.

Тя определи своя принос към евроатлантическата идея като синовен дълг. „Моят баща д-р Г. М. Димитров посвети живота си на европейското единство, заявявайки още през 70-те години на миналия век, че Европа не може да бъде истински обединена, ако е наполовина свободна и наполовина с тоталитарно управление”, отбеляза тя. Анастасия Мозер припомни, че по предложение на  д-р Г. М. Димитров в Съвета на Европа са оставени символично празни столове за държавите от Източна Европа, за да ги заемат те, когато станат свободни и независими.

„Свободата и демокрацията не идват даром. Те трябва да бъдат защитавани и отстоявани постоянно. България е на прав път – нека я пазим от фалшиви пророци и посегателства“, призова още д-р Анастасия Мозер в словото си на церемонията.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements