Колкото по-малко топли храни приемаме през горещите дни дни, толкова по-добре, казва д-р Александър Калайджиев, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив, за “Фокус”. Той съветва хората да употребяват по-пресни продукти – такива, които са на пазара, а не по щандовете на супермаркетите. Препоръчва и по-малко ходене по заведения, да се избягва пиенето от чаши, които не са видимо добре измити, както и да се избягва консумация от съмнителни будки за храна или от такива, които продават на пътя под слънцето. Д-р Калайджиев обръща внимание, че не трябва храната да бъде изложена на слънце. Това е в сила и за сосовете покрай нея. Сладоледите също не би трябвало да са на слънце. Специалистът заключава, че колкото по-малко хората се хранят навън през летните дни, толкова те са по-защитени.
Д-р Александър Калайджиев: Колкото по-малко топли храни приемаме през горещите дни дни, толкова по-добре
Автор:
Екип на Агрозона
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие.
Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби.
Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.