Д-р Александър Калайджиев: Колкото по-малко топли храни приемаме през горещите дни дни, толкова по-добре

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Колкото по-малко топли храни приемаме през горещите дни дни, толкова по-добре, казва д-р Александър Калайджиев, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив, за “Фокус”. Той съветва хората да употребяват по-пресни продукти – такива, които са на пазара, а не по щандовете на супермаркетите. Препоръчва и по-малко ходене по заведения, да се избягва пиенето от чаши, които не са видимо добре измити, както и да се избягва консумация от съмнителни будки за храна или от такива, които продават на пътя под слънцето. Д-р Калайджиев обръща внимание, че не трябва храната да бъде изложена на слънце. Това е в сила и за сосовете покрай нея. Сладоледите също не би трябвало да са на слънце. Специалистът заключава, че колкото по-малко хората се хранят навън през летните дни, толкова те са по-защитени.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА