Чуха се само аргументите на протестиращите

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Исканията на протестиращите пред Министерски съвет животновъди бяха удовлетворени от министър-председателя и министъра на земеделието, храните и горите, но те не получиха подкрепата на животновъдния бранш. Според браншовици гласът на протестиращите не е единственият, който трябва да се чуе в тази ситуация.

„Министър-председателят взе предвид единствено аргументите на протестиращите, които са само част от бранша.“, коментира за „Агрозона“ проф. д-р Дойчо Димов, председател на Сдружението за отглеждане и развъждане на Маришките овце. Оставките на зам. министър Цветан Димитров, директорите на дирекции и съветници са безсмислени, според него.

„Освобождаването на Цветан Димитров и съветниците не спря евтаназията. Напрежението в страната се повиши заради чумата и последвалото унищожаване на животните. Просто такива са правилата и страната ни е подписала международни споразумения, съгласно които при тази болест трябва да се действа по този начин, възможно най-бързо. Решението за евтаназия е взето от директора на БАБХ д-р Дамян Илиев. Той не си измисля мерките. Отговорността за действията на БАБХ не може да се търси от Цветан Димитров.“, каза той.

„Протестиращите използват трагедията на хората в Странджа, за да постигнат определени цели. Така не се решават проблеми.“, смята той. Необходим е, според него, много по-сериозен анализ и оценка на ситуацията в овцевъдството и козевъдството, защото кризата в сектор овцевъдство се задълбочава.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама