Черешите помагат за спокоен сън

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

За мнозина черешите са любимия плод. Сочни и сладки, те просто ни приканват за вкусна почерпка. В сезона на черешите, вижте как похапването на череши може да донесе ползи за организма.

Черешите могат да са добър помощник на хората, които спят неспокойно. Те съдържат естествен мелатонин, който помага за регулиране циклите на съня. В резултат ще имате по-дълъг сън и по-ефективна почивка.

Малките плодчета съдържат и голям брой противовъзпалителни вещества, които допринасят в борбата с възпалителния артрит. Те са подходящи за консумация и след усилена физическа дейност, тъй като редуцират болката в мускулите в следствие на изтощително натоварване. Ако след тренировка похапнете малко череши, ще имате и допълнителна полза от тях – помагат за намаляване на мазнините около корема.

Черешите са богати на антиоксиданти, т.е. действат противораково, подпомагат сърдечно-съдовата дейност и допринасят за нормализира кръвното налягане.

Четете още: Ягодите – вкусният съюзник срещу килограмите

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements