Частното складиране на свинско месо се обсъжда като допълнителна мярка срещу ниската му цена в ЕС

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Частното складиране на свинско месо се обсъжда като допълнителна мярка за подкрепа на пазара и предпазване на европейските животновъди от негативните ефекти от руското ембарго и ниските цени на месото в ЕС. Досега еврокомисарят по земеделие на ЕС Фил Хоугън не беше на мнение, че такава мярка е необходима, но европейски производители се оплакаха, че цените на свинското в ЕС падат значително и това изисква да бъдат предприети мерки, пише agrarheute.de.

Представители на Европейската комисия подготвят предложение за отваряне на мярката „Частно складиране на свинско месо“, а от своя страна еврокомисарят също е направил съответно предложение. Франция, Белгия и Дания настояваха за въвеждането на тази мярка, като противодействие срещу ниските цени на свинското в ЕС.

По време на заседание на Съвета по земеделие на ЕС Фил Хоугън ясно се обяви срещу въвеждането на такива мерки, но изглежда той се е поддал на натиска на държавите-членки, коментират медиите. Ако той приеме идеята за въвеждане на такава мярка, предстои Комисията да я гласува.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА