Частни мелници в Египет спряха дейността си поради липса на суровина

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Повечето частни мелници за брашно в Египет бяха принудени да затворят поради липса на суровина, по-специално пшеница.

Запасите от пшеница са блокирани в египетските пристанища поради липса на финансиране. В момента в пристанищата са блокирани от 600 000 до 650 000 тона, пише Middleeastmonitor.

Само няколко големи играчи успяват да осигурят доставките на пшеница в страната. Много по-малки мелници за брашно може да не преживеят спада, коментират запознати.

Големите смущения в сектора за преработка на пшеница започнаха преди шест месеца, когато цените на несубсидирания хляб в Египет се повишиха. Ситуацията може да се промени от заема от МВФ, който трябва да пристигне следващия месец.

Наскоро Египет също стартира своя собствена зърнена борса . От неделя, 27 ноември, египтяните правят международни покупки на пшеница чрез новосъздадена борса, която също има за цел да елиминира изкривяването на местните цени, каза директорът на компанията. Новата процедура за обществена поръчка беше обявена от септември, когато държавният купувач на северноафриканската държава – GASC – обяви, че ще изисква от доставчиците на пшеница да се регистрират на стоковата борса на страната до ноември.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА