Бургаското пристанище ще има нови складови площи

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Пристанище „Бургас-Запад” ще има нови открити складови площи, където ще могат ще се съхраняват насипни товари, става ясно от решение на Министерски съвет. Това ще увеличи капацитета на базата, ще привлече нови товародатели и ще подобри качеството на предоставяните пристанищни услуги. За целта сграда на територията на складова база „Лозово“, която е част от пристанищния терминал, е обявена за имот – частна държавна собственост като има съгласие да бъде премахната от концесионера. От Министерски съвет посочват, че средствата, придобити от концесионера при премахването на сградата, ще бъдат предоставени в полза на държавата.

Морските пристанища на страната ни – в Бургас и Варна, се използват активно за износ на зърнени култури. Поради обезпечеността на България с вътрешно производство обичайно внос на такива не се отчита.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА