Почти 400 лева излиза поръчката в елитно заведение на печено прасенце за новогодишната трапеза. Срещу 390 лева в кухнята на ресторанта ще ви приготвят обезкостено, руловано животно, което е около 12 кг. Ако тази цена изглежда солена, може да си поръчате печено прасе и в нета. За целта има специален сайт, блюдата там са два вида – пълнено прасе между 8 и 12 кг за 360 лева или само изпечено – 300 лева. Работата е изключително много през тази година, казаха за „Агрозона“ майсторите, които не смогват да приемат поръчки.
В сайт за групово пазаруване е най-изгодно да се поръча блюдото. Там може да се заяви изпичането на прасенце срещу 250 лева, като в рамките на София е включена и безплатна доставка.
Поръчката на цяла пуйка в Русе излиза между 60 и 70 лв. Рибните плата също са на изгодни цени – цял сет пъстърва, сьомга филе, скариди е за 25-30 лв. Порцията сьомга със зеленчуци на пара е от 13 до 15 лв, съобщава dunavmost.bg. Има опции и за спаначени кюфтенца, на цена 70 стотинки за бройка. 1 килограм постни лозови сарми са десетачка, а същото количество шпикован свински врат е на цена 20 лв. Скара от кюфтета, кебапчета, свински гърди, пилешка пържола от бут и печени зеленчуци също е 20 лв. До входната врата ще ви донесат и празнична торта, ако сте в крайдунавския град, като цената за 8 души е от 12 до 16 лв. според вида на сладкиша.