Прогноза: Птицевъдният сектор се възстановява след COVID кризата
Нестабилността на световния пазар на месо ще благоприятства търговията на домашните птици…
Производители: Добивите от дини ще са по-ниски от средните
„Добивите от дини ще бъдат по-ниски от средните. Прибирането на реколтата вече…
МЗХГ пусна указания към операторите с храни в условията на COVID- 19
Гражданите могат да подават сигнали за нередности Министерство на земеделието, храните и…
Заради пандемията: Слагаме все по-малко месо на трапезата
Кризата COVID-19 тласка индустрията до краен предел, като навиците на потребление рязко…
Пестицидите могат да причинят увреждане на мозъка
Биологичната храна съдържа по-малко химикали, така че тя може да бъде по-здравословна…
С близо 2% по-малко бяло месо е произведено в кланиците през 2019...
Със 7,4% по- малко са разфасовките на птиче месо в кланиците, с…
Кои са най- големите вносители на мед в ЕС
През 2019 г. най- големите вносители на мед са били Германия със…
Само за седмица: Две нови пратки полско месо със салмонела
Във връзка със засиления контрол от страна на Българската агеция по безопасност…
71% по- нисък добив на пшеница в Добричко тази година
В момента преминаваме през най- трудната и тежка жътва за последните двадесет…
Заради изолацията купуваме повече зехтин, цените обаче се сриват
Цените на зехтина все още остават на ниски нива, запазвайки нисходящия тренд…
ЕС с три стъпки за оцеляването на лозари и винари в кризата
Участието на ЕС в мерките по националните програми ще достигне до 70%…
Италианските и холандските фермери се страхуват за бъдещето си заради пандемията
Пандемията Covid-19 е съборила най- много увереността за бъдещето на италианските и…