За пищен празник на зелето се подготвят в карловското село Дъбене
За пищен празник на зелето се подготвят в карловското село Дъбене на…
Празникът на кестена събра в Брежани гости от цялата страна
За девета поредна година в Брежани се състоя Празник на кестена. На…
В САЩ откриха как се прави месо от пилешки пера
Убиването на животни може да бъде избегнато, а месото може да бъде…
Риск за безопасността на храните са влагани компоненти и отразяването им на...
Рискът за безопасността при храните идва най-често от количеството на влаганите компоненти…
50 ястия с картофи представиха на кулинарен празник в Добри дял
50 ястия участваха в тазгодишното издание на Празника на картофа, който се…
Учени откриха още полезни свойства на бирата
Две вещества в бирата имат благотворно влияние върху човешкия организъм. Става дума…
Задължителната маркировка отказва фирмите от дарения на храна
Новите изисквания за маркиране на даряваните храни създават множество трудности на производителите…
Българските деца в топ 4 на ЕС по наднормено тегло и затлъстяване
България е една от страните в Европейския съюз с висока честота на…
От ноември започва Националната кампания “Топъл обяд в училище”
От ноември месец стартираме Националната кампания "Топъл обяд в училище". Това каза…
Установено: Мазната и сладка закуска води до затъпяване
Мазната и сладка закуска вреди на главния мозък. Това заявиха учените от…
ЕК оцени одитната система на БАБХ като най-добра в ЕС
Главна дирекция SANTE F6 на Европейската комисия проведе мисия в БАБХ от…
Кората на ябълките “убива” раковите клетки
Кората на ябълките "убива" раковите клетки, заявиха изследователи от Университета „Уисконсин“ в…