Български учени вече определят метаболитния профил на бирата
След серия от 2-годишни изследвания на пивото и метаболитен анализ, български учени…
В САЩ сладоледът с вкус на пържоли придобива популярност
Управляващият съдружник на семейната ферма Windy Brow в САЩ Джейк Хънт от…
Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България с нов председател
Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България има нов председател.…
В САЩ започнаха да отпечатват картофен чипс на 3D принтер
Американската компания Frito-Lay е започнала да отпечатва обикновен картофен чипс на 3D…
ЕС удължи ембаргото срещу Русия
Икономическите санкции, наложени от Европейския съюз срещу Русия, бяха удължени до края…
Празник на киселото мляко ще се състои на 30 юни в Трън
Празник на киселото мляко ще се състои на 30 юни в Трън,…
Д-р Лозана Василева: Иновациите са важен фактор за развитието на земеделието
„Иновациите са важен фактор за развитието на земеделието. Фермерите трябва да имат…
Да намалим разхищението на храни е мисия за всички нас
Да намалим разхищението на храни е мисия за всички нас. 88 млн.…
В преработвателния сектор са заети 7,5% от работоспособните хора в ЕС
Производството в земеделски стоки възлиза на стойност 427 млрд. евро през 2017…
От днес до неделя царството на сладкишите е в ЦУМ
Фестивал на сладките и тестени изкушения „София десерт фест“ ще се проведе…
Държавите-членки на ЕС обсъдиха директивата за нелоялните практики в търговията с храни
Завърши първият кръг на обсъждане на директивата на Европейския парламент и на…
8 храни, които никога не се развалят
Срокът на годност е сред най-важните фактори за храната, която консумираме ежедневно.…