Бившият зам.-министър Иван Христанов ще оглави Комисията по земеделие в Парламента

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Той се прочу с проверките на финосанитарния контрол по границата с Турция, които обхващаха качеството само на четири цитрусови плодове, нар и пипер

Депутатът от ПП Продължаваме промяната Иван Христанов ще оглави Комисията по земеделие в Парламента, научи Агрозона. Бившият зам.-министър в Министерство на земеделието беше част от екипа на министър Иван Иванов. Голяма част от работата му в аграрното ведомство беше свързана с фитосанитарния контрол по границата, той се прочу с проверките, които организира по границата с Турция. Заедно с бившият шеф на БАБХ Христо Даскалов, който също е депутат от Продължаваме промяната хвърлиха големи усилия, за да променят режима на контролната дейност при вноса на плодове и зеленчуци през КПП Капитан Андреево. Въпреки голямата шумотевица за акцията, много рядко се споменаваше, че става дума за проверката само на няколко вида цитрусови плодове – портокали, мандарини, грейпфрути и лимони, нар и един зеленчук – пипер. В същото време за контрол апелираха зеленчукопроизводители, овощари и други земеделски производители, които реално страдат от нелоялната конкуренция на производители от трети страни.

Макар да беше единственият зам.-министър от Продължаваме промяната в иначе “червеното” министерство, което се ръководеше от БСП, Христанов беше се сдобил с широки правомощия и участваше в работата на почти всички ресори. Независимо от широко огласената работа, служебният кабинет наследи изоставане по дейността, свързана със Стратегическия план, както и почти нулева дейност по Плана за възстановяване и развитие.

Очаква се в Земеделската комисия да влязат също така бившите министри Десислава Танева, Румен Христов и Иван Иванов, както и Ализан Яхова, която е бивш ръководител на ДФЗ.

 

 

 

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements