Бирата “Гинес” премахва рибния желатин от производството

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Употребата на рибен желатин вече ще бъде изключена от производството на бирата “Гинес”, е съобщила компанията, посочва БГНЕС. Марката е получила остри критики, че използва рибния продукт при филтрирането на напитката. Говорителка на компанията е посочила пред Франс прес, че е стартиран проект за нова технология. Разработването й обаче е сложно и ще отнеме месеци, а преди да бъде пусната в продажба, бирата трябва да премине тестове. Производителите се надяват процесът по премахване на рибения желатин от производството да бъде приключен до края на следващата година.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама