Употребата на рибен желатин вече ще бъде изключена от производството на бирата “Гинес”, е съобщила компанията, посочва БГНЕС. Марката е получила остри критики, че използва рибния продукт при филтрирането на напитката. Говорителка на компанията е посочила пред Франс прес, че е стартиран проект за нова технология. Разработването й обаче е сложно и ще отнеме месеци, а преди да бъде пусната в продажба, бирата трябва да премине тестове. Производителите се надяват процесът по премахване на рибения желатин от производството да бъде приключен до края на следващата година.
Бирата “Гинес” премахва рибния желатин от производството
Автор:
Екип на Агрозона
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие.
Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби.
Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.