Биопроизводител разяснява как успешно да скъсите веригата на доставки на зеленчуци

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

На място ще се демонстрира и производството на биологично сертифицирани краставици и домати

“Производство и реализация на зеленчуци чрез директни доставки” е тема на семинар, който ще се проведе на 21 юли 2023 г. (петък) от 10:00 ч. в с. Казашко, общ. Варна, обл. Варна в Био градина “Туинс”. Организатори на събитието са Национална служба за съвети в земеделието, Териториален областен офис (ТОО) – Варна и Био градина “Туинс” на замеделския стопанин Иван Парушев.

По време на семинара участниците ще се запознаят с най-добрите земеделски практики при оглеждането на биологично сертифицирани зеленчуци, както и с конкретни практически насоки за реализацията им на пазара, свързани с директни доставки и къси вериги. Ще се обърне внимание на отношенията между участниците в описаните процеси.

По време на втората част на събитието присъстващите ще бъдат запознати с възможностите за подпомагане по интервенциите II.Д.1. „Стартова помощ за установяване на млади земеделски стопани“ и II.Д.2. „Подпомагане на много малки земеделски стопанства“ от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони (СПРЗСР) 2023-2027 г.

 

Основните теми на информационния семинар са следните:

 

  • Демонстрация на производство на биологично сертифицирани краставици и домати. Маркетингови и търговски способи за реализация на добитата продукция;
  • Възможности за подпомагане на земеделските стопани по интервенциите II.Д.1. „Стартова помощ за установяване на млади земеделски стопани“ и II.Д.2. „Подпомагане на много малки земеделски стопанства“ от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони (СПРЗСР) 2023 – 2027 г.

 

За допълнителна информация и въпроси: г-н Юри Зарев (координатор на ТОО – гр. Варна на НССЗ), тел.: 0886 894 939, електронна поща: [email protected]

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама