Тиквата е заредена с хранителни вещества, които могат да засилят имунната система. Тя има високо съдържание на бета-каротин, който тялото превръща във витамин А.
Проучванията показват, че витамин А може да укрепи имунната система и да помогне в борбата с инфекциите. Хората с дефицит на витамин А могат да имат по-слаба имунна система.
Тиквата също така е с високо съдържание на витамин С, за който е доказано, че увеличава производството на бели кръвни клетки, помага на имунните клетки да работят по-ефективно и заздравява раните по-бързо.
Освен двата витамина, споменати по-горе, този плон е също добър източник на витамин Е, желязо и фолиева киселина – за всички от които е доказано, че помагат и на имунната система.
Освен, че е пълна с витамини и минерали, тиквата е и относително нискокалорична, тъй като се състои от 94% вода.
Без настинки в студеното време с помощта на тиквата

Автор:
Павлина Георгиева
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.