Бананов чай – чудо за едри ягоди и цветя

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Бананът е богат на калий, който е необходим за човешкия организъм. Установено е, че калият се съдържа не само в плодовете, но и техните обвивки. Затова, ако имате у дома цветя, а на двора ягоди, банановите кори не трябва да се изхвърлят, а да се използват за подхранване на растенията.

Калият помага растенията да цъфтят по-дълго и с по-ярки цветове, а плодовете стават значително по-сладки. Калият спомага за увеличаване на размера на плодовете и цветове, освен това се увелича срокът на съхранението им. Калият помага на луковиците, коренищата и семената да натрупат запаси.

Как се приготвя банановия чай

Необходими са ви четири бананови обвивки и 1 литър вода. Кората нарежете на парченца, залейте я с водата и я оставете да ври 15 минути. След като изстине тази смес се прецежда и готовия бананов чай се разрежда с три литра вода. С тази течност се поливат растенията. За саксийка с обем от 0.5 литра са необходими 50 мл бананов чай, на литровата – 100-150 мл, на  обем 5 л – половин литър.

 

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА