България и Румъния създават Технически секретариат по Дунавската стратегия

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

На официална церемония в община Русе ще бъде даден старт за създаването на българо-румънския Технически секретариат по приоритетна област 3 на Дунавската стратегия, съобщават от пресцентъра на туристическото министерство. България и Румъния са съкоординатори по приоритетната област в сферата на туризма и културата, а звеното за подпомагане на дейността по нея за целия Дунавски регион вече ще  в крайдунавския град. На събитието ще присъстват министърът на туризма на страната ни Николина Ангелкова, държавният секретар на Министерството на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Чезар Соаре, кметът на Русе Пламен Стоилов, областният управител Стефко Бурджиев., народни представители, кметове от региона и др. Церемонията е насрочена за утре, 17-и март, от 11:30 часа, в община Русе, зала „Заседателна“, ет. 3.

 По време на събитието министър Николина Ангелкова и кметът Пламен Стоилов ще подпишат договор, с който общината предоставя безвъзмездно офис за нуждите на секретариата в центъра на Русе, съобщават от министерството. Там ще е седалището на звеното, а Министерството на туризма логистично ще обезпечава дейността му. Съвместният офис ще насърчава реализацията на общите проекти и дейностите между всичките 14 страни по Дунавската стратегия.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА