Бъдещето на земеделието и дигиталните технологии

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Земеделският сектор стои пред нова ера в развитието си и в бъдеще дигиталните технологии ще навлизат все повече в земеделските дейности. Това е мнението на прф. Клаус Лутц, изпълнителен директор на BayWa, немски концерн за международна търговия в секторите земеделие, енергия и строителство, предава proplanta.de. Това стана по време на пресконференция по повод инициативата „Индустрия 4.0“, която е стратегия на немското правителство за компютъризация на производствените технологии.

Според изпълнителния директор на BayWa в идните години дигиталните технологии ще допринасят за значителни увеличения на продуктивността в земеделието. По данни представени от него около половината от селските стопанства в Източна Германия използват информационни технологии в своите дейности.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама