БАБХ хвана 38 виртуални животни във ферма, спря работата на магазин с транжорна

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Собственикът на обектите е получил 4 акта за различни нарушения

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Пловдив спря дейността на магазин с транжорна в град Съединение, област Пловдив, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Собственикът получава четири акта за установени административни нарушения в търговския обект и фермата му, разположена в същия град.

Инспектори от областната дирекция извършиха внезапна проверка едновременно в индустриален животновъден обект за отглеждане на едри преживни животни (ЕПЖ) и обект за търговия с храни с транжорна на един собственик в град Съединение.

Във фермата са констатирани няколко нарушения на Закона за ветеринарномедицинската дейност – липса на 38 броя паспорти за ЕПЖ, неизпълнение на наложено през месец октомври предписание, както и несъответствие между броя на животните, отбелязани в животновъдния дневник и системата ВетИС.

В регистрирания магазин с транжорна на същия собственик са установени храни с изтекъл срок на годност, без здравна и идентификационна маркировка, за част от храните не са представени документи за произход.

65 кг месни продукти са спрени от реализация и насочени за унищожаване.

Изготвено е разпореждане за спиране дейността на обекта, като и през почивните дни екипи на ОДБХ ще проверяват дали то се спазва.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА