„Няма нещо конкретно за което потребителите трябва да следят на етикета, когато купуват млечни продукти. По- скоро трябва цялостно да обърнат внимание на съдържанието, трябва да проверяват на етикета от какво се състои и как е приготвен продуктът“, това заяви Али Таир, производител на мляко и млечни продукти и собственик на Еко милк Борино в интервю за рубриката на Агрозона по радио Фокус или с други думи- колкото по- малко съставки- толкова по- добре.
„Въпреки сухото лято, ние имаме достъп до достатъчно пасища, отглеждаме около 400 дка земя и си произвеждаме царевичния силаж, това донякъде ни дава сигурност за храната на животните. Благодарение на тази организираност сами си подсигуряваме храната. При нас цикълът е затворен, произвеждаме млякото и го обработваме в собствена мандра“, сподели още Таир.
„Въпреки, че фермата ни се намира в Родопите и е отдалечена от големите пазари ние нямаме проблем с логистиката, защото сме направили добра организация и сме комбинирали доставките. Когато се кара по- малко количество продукция обаче от по- малки ферми и производители възникват трудности и при тях оскъпяването на продукта е по- голямо“, сподели Таир.
„До този момент пандемията не ни е засегнала, продължаваме работа както преди навлизането й в страната и се надяваме да продължим по същия начин. Производството върви със същия темп, не се наложи освобождаване и съкращаване на работниците при нас“, коментира още Таир.