Италианските производители са притеснени от новото етикетиране на пастата
Малките италиански производители са притеснени от новото етикетиране на пастата. Причината е …
Ирански млекопроизводители идват на бизнес-форум у нас
Ирански млекопроизводители идват на бизнес-форум у нас. Събитието се организира от Изпълнителната агенция…
Готвят прясно заешко на фермерския фестивал пред МЗХГ
Темата на първоноемврийското издание на Фестивала "От нашата ферма - с любов…
Швейцарско сирене раклет с БГ мляко на фермерския пазар
Сирене тип раклет, направено от българско мляко по швейцарска рецепта, ще бъде…
27-годишен мъж с нестандартно хоби – отглеждане на пъдпъдъци
Все по-чести са твърденията, че младите нямат интерес към селското стопанство. Тези,…
Курс за лютеници пред МЗХГ в сряда
Курс по подготовка на фермерски лютеници и разядки ще се проведе тази…
Семеен био бизнес с над 60 вида зеленчуци и подправки
Над 60 вида подправки и зеленчуци са насети в 80 дка собствена…
Малките луковички шафранов минзухар са подходящи за начинаещи
Подходящи за начинаещи производители на шафранов минзухар са малките луковици. По правило…
Известен фермер от Швейцария показва пред МЗХГ как се правят алпийски сирена
Швейцарският фермер Йоаким Аншо показа на български фермери как се прави алпийско…
Ето кои са 12-те българи, които ще се състезават за млад европейски...
За четвърта поредна година в Европейския парламент се организира конкурс “Европейска награда…
Петият млечен кооператив в Германия продава 25% от сиренето в Италия
Пармезан и моцарела са традиционни италиански сирена, в производството на които обаче…
Френските туристи с интерес към семейни и групови почивки у нас
Страната ни участва на международното туристическо изложение Salon Mondial du Tourisme в…