Първият брой на списание „Агрозона“ за 2016 г. излезе от печат. Фокусът през януари е върху отворените ферми или как фермите отварят врати, за да привлекат посетители и да им покажат откъде всъщност идва храната на трапезата ни. Темата е разгледана в текстовете „Моля,отворете!“, „Виж ги ти, британците!“, „Розовите принцеси Алба и Дамасцена“, „Вечната Mamma Italia“, „Прошуто ди Парма, самото изкуство“, „С уважение към природата“ и „Вила сан Донино и изяществото на вечността“.
Рубриката „Моят бизнес“ представя едно сладко бизнес хрумване, а именно как от внос на ядки бизнесът може да се развие до производство на десертни блокчета.
Интервюто на броя е с Орлин Попов, собственик на верига ресторанти Happy.
Анализът на броя разглежда интегрираните договори и как те намаляват риска в земеделието.
В рубриката „Експертите говорят“ експертите по европейски програми от Агробизнес Консултинг представят мярка 7 – възможностите за общините.
В текста „Все още има шанс за планетата“ четете за събитиетно в италианския град Риети, посветено на климата, емисиите, чистите технологии и устойчивата икономика
Репортажът ни през януари предлага разходка до Андалусия и разкрива как здравата връзка между науката и практиката може да е двигател за земеделието.