БАБХ откри огнище на бруцелоза, убиват засегнатите животни

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

В стопанството се отглеждат 100 месодайни крави

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Ямбол констатира огнище на бруцелоза по едрите преживни животни (ЕПЖ) в стопанство в село Крайново, община Болярово. Заболели са шест от стоте животни, месодайна порода, отглеждани в обекта.

Заболяването е установено в резултат на проведените профилактични мероприятия в изпълнение на Програмата за надзор на болестта бруцелоза по едрите преживни животни в България.

Предстои да се извърши евтаназиране на заболелите животни, при спазване на всички изисквания за хуманно отношение към животните. Във фермата, както и в останалите обекти в населеното място, които отглеждат едри преживни животни ще бъдат изпълнени всички мерки, съгласно програмата, за да не се допусне разпространение на болестта. Ще се извършва и регулярно пробовземане с превантивна цел.

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА