1 024 пчелари ще получат 8,3 млн. лв. по мярка 11 “Биологично земеделие”

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Вижте каква е ставката

ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДЗФЗ – РА) започна изплащането на финансовата помощ по мярка 11 „Биологично земеделие“ от ПРСР 2014-2020 г. за Кампания 2021 г. Първото плащане, в размер на 8,3 млн. лв. (8 320 305 лв.), е наредено по сметките на 1 024 земеделски стопани, поели ангажименти в направление „Биологично пчеларство“.

Средствата по мярката се отпускат за доброволно поети ангажименти

Подпомагането по мярка 11 „Биологично земеделие“ се предоставя под формата на годишно компенсаторно плащане към земеделски стопани, които доброволно са поели ангажимент по мярката. 75% от средствата се осигуряват от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР), а останалите 25% – от националния бюджет.

Ставките, по които се извършва оторизацията на субсидиите, са регламентирани в Наредба № 4 от 24 февруари 2015 г. за прилагане на мярка 11 „Биологично земеделие“ от ПРСР 2014-2020 г., т.е. с 35 евро/пчелно семейство.

Средствата за подпомагане в останалите две направления – „Биологично растениевъдство“ и „Биологично животновъдство“ ще бъдат преведени на кандидатите по мярка 11 след приключване на всички административни проверки, съобразени с измененията в Наредба № 4 от 2015, обнародвана през месец април.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА