Освободиха от длъжност зам. директора на ДФЗ Боряна Алексова

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути
Боряна Алексова

Кадрови промени са гласувани вчера по време на Управителния съвет на ДФ “Земеделие” научи Агрозона. От поста зам. директор на Фонда е освободена Боряна Алексова. Тя бе назначена от първото служебно правителство в началото на юни през миналата година. Преди да заеме ръководната позиция в Разплащателната агенция, Алексова беше водещ консултант в земеделието, като подготвяше проекти по Програмата за развитие на селските райони през собствената си фирма. По-късно стана ясно, че  има подаден сигнал в Брюксел заради конфликт на интереси в ДФЗ.

На нейно място е назначена Виктория Иванова, която е дългогодишен служител на фонда. Била е ангажирана със дейности по финансовия контрол на институцията.

Само преди дни министърът на земеделието д-р Иван Иванов съобщи, че има амбициозната цел да направи  реформа във Държавен фонд „Земеделие“, да се осъществи преглед на неговата структура и личният състав да бъде оптимизиран. “В крайна сметка не можем да си позволим различни служители, за които има съмнение, да упражняват натиск или да бъдат в конфликт на интереси по отношение на своята дейност и това, което изпълняват като частни субекти”, каза още министърът в интервю за февруарския брой на списание A ZONA. В него той уточнява, че се водят интензивни разговори с ръководството на ДФЗ тази практика да престане. „В крайна сметка, сме заявили, че ще работим в условията на прозрачност и ще има нулева търпимост към всякакви прояви на корупция и опит за налагане на нечие влияние върху работата на служителите от Фонда“, казва още д-р Иванов.

Четете цялото интервю на земеделския министър в новия брой на A ZONA.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА