Шипката- естествен източник на вит. С

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Един от най-богатите източници  на витамин С в природата, шипката, се използва от векове за борба  с инфекции, кашлица, настинка,  грип и нарушени дихателни състояния. Вече е известно, че витамин  С е от решаващо значение за цялостното здраве на организма в неговите усилия за борба с инфекциите, както бактериални, така и вирусни. Белите кръвни клетки съдържат 20 пъти повече витамин С в сравнение с другите клетки и се  нуждаят от постоянно попълване, за да поддържат имунната система в оптимален капацитет.

Шипката – естествено средство за лечение на артрит

През  2014 г. с проучване е потвърдено, че естествена добавка, направена от екстракт от шипка, намалява неприятните последици на артрита с изумителните 90 на сто.
Шипките също съдържат много важни антиоксиданти – растителни химикали,  които са естествени противовъзпалителни, предпазват имунните  клетки от увреждане на околната  среда и насърчават производството на бели кръвни клетки.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама