Китай изгражда три големи свинекомплекса в Аржентина

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

В Аржентина ще се появят три големи свиневъдни и преработвателни звена, построени от китайски инвеститори. Първоначалната инвестиция във фермите е около 130 милиона долара и трите ще бъдат разположени в провинция Чако, в стратегически райони – едната на североизток, друга в центъра и третата на югозапад.
Двустранното споразумение беше подписано между Аржентина и китайско-аржентинската компания Feng Tian Food (FTF). Новите предприятия ще използват местни производители като стратегически партньори. Всеки от комплексите ще има нужда от 32,3 хиляди тона соя и 87,4 хиляди тона царевица годишно за изхранване на свинете, доставени от местното производство. Компанията Feng Tian Food вече има изградени търговски партньорства между двете страни и веднага ще започне да развива директни контакти с китайски инвеститори. Според местните власти икономическото въздействие от строителството на свинекомплексите ще бъде огромно. Всеки комплекс ще се състои от пет ферми, хладилник за износ; завод за биодизел; биодигестер с генериране на енергия; и фуражна кухня, информира бразилското списание Agrolink.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА