Уебинар за храненето на биозеленчуците организира Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) със съдействието на Института по зеленчукови култури (ИЗК) „Марица“ в Пловдив. Лектори на събитието ще бъдат проф. д-р Хриска Ботева и гл.ас. д-р Цветанка Динчева от ИЗК „Марица“ в Пловдив, научен отдел „Технологии в зеленчукопроизводството“ с основен предмет на дейност: усъвършенстване на системите за интегрирано и органично производство, осигуряващи устойчиво и конкурентно развитие на зеленчукопроизводството, както и инж. агр. Здравка Смиленова – водещ експерт в областта на биологичното и интегрираното производство.
Събитието ще се състои онлайн на 29 октомври, петък, от 13.30 часа до 16.00 часа. По време на семинара ще бъде представена кратка предистория на биологичното поле в ИЗК Марица. Ще бъдат показани подходи за поддържане и подобряване на почвеното плодородие при храненето на биозеленчуковите култури. Какви видове торове са приложими в биологичното земеделие, ще покажат още експертите. Ще разкажат повече и за специфични изисквания на картофи, главесто зеле, грах, фасул и др. към хранителни вещества – схеми на торене и видове торове. Ще запознаят гостите с новостите при торенето в биологичното земеделие;
Целта на уебинара е да бъдат разпространение на знания относно храненето на зеленчуковите култури и подходи за поддържане и подобряване на почвеното плодородие в условията на биологично земеделие. Запознаване на участниците с видове торове приложими в биологичното земеделие, както и със специфични изисквания на картофите, главестото зеле, граха и фасула и др. зеленчуци към хранителни вещества.
Участието в уебинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация.
Регистрацията може да направите ТУК или като изпратите на e-mail: [email protected] следната информация: име и фамилия, e-mail адрес и качеството, в което се регистрирате (земеделски стопанин, съветник, научен работник, студент, представител на неправителствена организация, друго), както и ако имате въпроси, които желаете предварително да зададете към лектора.
Информация относно събитието – покана, програма и прессъобщение може да видите ТУК.
Уебинарът е отворен за всички желаещи да се включат – земеделски стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието.