Нов министър на земеделието и развитието на селските райони имат в Полша

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

От вчера Гжегож Пуда е назначен за министър на земеделието и развитието на селските райони в Полша.

“За мен е голяма чест да мога да служа на полската провинция. Значението на упоритата работа на фермерите за икономиката, техният голям принос за полската култура и традиция все още е много подценено. Заемането на длъжността на министъра на земеделието и развитието на селските райони е голямо предизвикателство”, казва министър Пуда, цитиран от полските медии.Той ще се стреми да бъде променено отношението на обществото към полските фермери.

Гжегож Пуда е роден през 1982 г., възпитаник е на Аграрния университет в Краков. През 2006 г. той придобива професионалното звание магистър по животновъдство. През същата година – както и през 2010 и 2014 г. той получава мандат на градски съветник в родния си град Белско-Бяла. През 2015 г. Пуда става депутат в Сейма. През юли миналата година той е бил назначен за държавен секретар в Министерството на инвестициите и развитието. На изборите през 2019 г. отново печели депутатско място.

През ноември миналата година Гжегож Пуда е заемал поста на държавен секретар в Министерството на фондовете и регионалната политика, а през януари 2020 г. става пълномощен представител на правителството за организирането на Световния градски форум през 2022 година.

Пуда е известен любител на ветроходството и на животните.

ЕТИКЕТИ:
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА