Всеки 5-ти българин е участвал в приготвянето на домашен алкохол

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

18% от участниците в проучване или всеки 5-ти заявява, че е участвал във варенето на домашен алкохол. 660 хил. българи или 12% са участвали в дейности свързани с коленето на прасе. С най-нисък дял от тестваните опции е доенето на добитък, което 7% от българите посочват, че са извършвали като дейност. Това става ясно от проучване, проведено от Изследователски център “Тренд”.

51% от българите посочват, че са участвали в бране/ събиране на реколта, а 44% в садене. По 42% са съответно дяловете свързани с обработване на земята-  копаене, прекопаване, както и с отглеждане на градински продукти.

53% посочват, че консумират домашни алкохолни напитки, а 46% – не консумират. 59% от консумиращите домашни напитки посочват, че консумират ракия. 29% домашно червено вино, а 11% бяло вино.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама