360 лева излиза курс за подборен лов на едър дивеч

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

360 лева трябва да платят мераклиите за подборно ловуване на едър дивеч – благороден елен, елен лопатар, дива свиня, сърна и муфлон, ако успеят да се запишат на курса, който се организира от Ловно рибарско дружество “Сокол” в град Казанлък. Записването става в сградата на дружеството, която се намира на площад “Севтополис”№17.

Ловно-рибарското дружество в град Девин също набира кандидати за курс за придобиване право на подборно ловуване на едър дивеч. Срокът, в който желаещите могат да се запишат на курса е до понеделник – 20 юли.

Интерес за завършване на курса имат и представителките на нежния пол

Междувременно, на  9 юли приключиха последните изпити за кандидати ловци от ЛРС-Разград, като на стрелбищния комплекс “Гецово” успяха да вземат изпита 40 кандидати, от които и три жени.

От ЛРС-Шумен заявяват, че новите ловци са 29, сред които и две жени.

В сдружението в Търговище покрилите успешно изпитите са 22, а в град Антоново – девет.

В сдружението в град Тервел завършили курса са 26 души и само един представител на нежния пол. Тук започва и курсът за подготовка за подборен отстрел, в който участват 21 представители на дружинките, които ще се запознаят от специалистите с основните моменти в занятията, които ще продължат около три седмици. В ЛРС-Силистра новите членове на организацията ще бъдат 32 души, сред  които и две дами. От явилите се на изпитите 16 кандидати в ЛРС-Омуртаг успешно са издържали 11 от тях.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА