Цените на свинете във Франция остават стабилни, въпреки затварянето на ресторантите и забавянето на износа. Според анализаторите на пазара френската свиневъдна индустрия се подкрепя от постоянно търсене на вътрешния пазар и късите вериги за предлагане на храни. Всъщност „през март някои предприятия за преработка на свинско месо отбелязаха увеличение на производството си с 20 до 30%“, обяснява Филип Малетройт, директор за Франция, Genesus Inc.
Подобна ситуация се съобщава в Румъния, където втората по големина кланица за свине, Abator Peris, реши да инвестира 2 милиона евро за увеличаване на производството поради увеличеното търсене на свежи продукти. Компанията доставя пресни продукти от свинско месо до своите 24 магазина в Букурещ и до хипермаркетите в цялата страна. В момента зависимостта на Румъния от вноса на свинско месо достигна 70%, но местните продукти стават все по-ценени. Абатор Перис си сътрудничи с 46 местни ферми за доставка на прясно свинско месо на пазара.
Късите вериги за доставка на храни поддържат цените на свинското месо във Франция

Автор:
Екип на Агрозона
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие.
Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби.
Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.