1.5 тона риба с неясен произход иззеха в Тутракан

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Служители на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към отдел „Рибарство и контрол“ – Централен Дунав са извършили проверка в склад за риба в град Тутракан. По време на акцията те забелязват микробус, от който се разтоварва риба (бял и пъстър толстолоб). Общото тегло на рибата е 1 576 кг. Не инспекторите не са представени документи за произхода й, както и ветеринарно свидетелство. Съставени са три акта на собственика на автомобила за превоз на риба с нелицензирано транспортно средство.

Междувременно на 19 февруари служители  от  „Рибарство и контрол“ – Видин, съвместно със служители на БГПК – Видин, извършват нощна проверка по река Дунав . В хода й е установено лице извършващо риболов с мрежи без да притежава валидно удостоверение за извършване на стопански риболов. Съставен е АУАН в нарушение на чл.17 /1 / т. 1 от ЗРА и са иззети риболовната лодка и 100 м.  хрилна мрежа . Улов не е установен .

Отново на 19 февруари, малко преди полунощ, след 24 часово наблюдение служители от „РК“- Стара Загора и Сливен правят  проверка в акваторията на яз. „Жребчево“,  в местност  „Паметника“ община Гурково. Заловени са 4 -ма човека, които са извършвали риболов с мрежи тип „сетка“. От водата са извадени 4 мрежи с обща дължина 250 м и една гумена лодка. Уловената в тях риба от вида шаран – 100кг; толстолоб- 52кг; европейски сом- 2кг; бяла риба- 7кг; сребриста каракуда- 16,5 кг. е върната във водата.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА