Всеки ден проверяват за незаконни сметища в ПП “Шуменско плато” заради АЧС

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Дирекцията на природния парк “Шуменско плато” предприема действия за недопускане на разпространението на Африканска чума по свинете на територията на парка. Със заповед на директора инж. Васил Василев е разпореден всекидневен мониторинг за наличието на нерегламентирани сметища в природния парк, съобщават от пресцентъра му.

При установяване на отпадъци ще бъдат уведомени компетентните органи и собствениците на съответните територии. Служителите на дирекцията участват и в кампания за разясняване на риска от заболяването и мерките за недопускане на заразата. Те ще разпространят и предупредителни листовки по темата.

От природния парк умоляват всички посетители да сигнализират на телефони 054 800 765, или 112, ако намерят труп на дива свиня или видят животно с нетипично поведение.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА