Задържаха 30 ловни трофея в Шипка и Шейново

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Тридесет трофея са намерени при съвместна акция на полицията и горски инспектори тази сутрин в град Шипка и село Шейново. Това съобщи на брифинг директорът на Регионалната дирекция на горите инж. Петър Заяков.

Сред намерените трофеи четири са на благородни елени. Собствениците им не са членове на 14-те официално регистрирани ловни сдружения на територията на Старозагорска област.

Двама мъже са задържани при акцията тази сутрин, потвърдиха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

През изминалата година са извършени 31300 проверки на територията на Старозагорска област от горски инспектори и полицаи и са съставени 674 акта, от тях са влезли в сила 412, уточни директорът на Регионалната дирекция на горите в Стара Загора.

Конфискувани са 14 МПС, 37 коня и 69 каруци. Приходите от нарушителите са твърде малко, защото до този момент са събрани едва 17 на сто от глобите, коментира за инж. Петър Заяков.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА