Казанлък ще приеме българо-ирански форум на розопроизводители

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Казанлък ще бъде домакин на българо-ирански форум на розопроизводители. Това решиха днес на работна среща областният управител Гергана Микова и посланикът на Ислямска република Иран у нас Сейед Мохамад Джавад Расули, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Негово превъзходителство, който отскоро е на този пост в България, има зад гърба си над 35-годишен стаж в областта на дипломацията. Според него с идването си тук е стъпил в Рая, се казва в съобщението.

Стара Загора е първият град извън столицата, който посещава. “Започвам от Стара Загора, защото вече имаме установено много добро сътрудничество с вашата Търговско-промишлена палата. Целта ми е да се запозная с потенциала на областта и възможностите за сътрудничество и търговия. Иран е държава с население от 80 млн. души, което е добра предпоставка за присъствие на български продукти на иранския пазар”, е изтъкнал посланикът.

Гергана Микова е запознала посланика с икономиката на Старозагорска област.

След срещата в Областната администрация иранският гост е посетил единственият у нас Музей на религиите.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА