25-ото издание на Булпек се провежда с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“
Хлебопроизводители, сладкари, шоколатиери предлагат на бизнеса изтънчени вкусове с натурални съставки. Всичко това се случва вече 25 години на изложение БУЛПЕК, което от 7 до 10 ноември се провежда паралелно с най-големите в България изложения за хранително-вкусовия и хорека сектора МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ. 25-отото издание на БУЛПЕК се организира от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите и Интер Експо Център с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“.
Традицията се завръща и в ресторанта
Връщаме се към традициите не само у дома, но и в ресторанта. Бизнесът предлага вкусни десерти за професионалисти в хотелиерството и ресторантьорството. Разходите се оптимизират, а насреща пристига качествен десерт. Специално ново предложение е шоколадова бомба- нежна основа с ароматна заливка и хрупкав завършек, които задоволяват и най-капризните небца. Познатата на публиката торта САХЕР стъпва на класическия австрийски вариант, но е вече с авторски почерк. Десертът красавица КАФЕ може да се сервира както като нежен сметанов крем, който крие много изненади в себе си, така и като свеж сладолед, с хрупкава обвивка.
По време на изложението ще може да се опитат сладкиши от Дания, приготвени от най-добрите съставки от цял свят са внимателно комбинирани, за да създадат уникална „експлозия“ от вкусове. В производството им са използвани само естествени оцветители и аромати, а глазурата е без титанов диоксид. Сладкишите са приготвени с истинска бърбън ванилия, с истински плодове, а кленовият сироп е изключително полезен.
Четвърт век емоция
Автентичните български вкусове се възраждат. А духът на Италия, Унгария, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Италия, Тайланд, Холандия нахлуват, за да създадат пълна палитра от светове.
25-ото издание на Булпек се провежда с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“, 25 години традиции и емоция. От 7 до 10 ноември водещите български хлебопроизводители, хлебозаводи и производители на макаронени изделия ще участват на БУЛПЕК. Бизнесът ще открие още машини за подобряване работата на индустрията, допълнително оборудване и инструменти за сладкарството и хлебопроизводството, както и натурални добавки и адитиви.
Сред интересните теми в програмата на международните изложения шест в едно влизат форумите „Храните в клопката на свободния пазар“ и „Чист етикет. Модерно поколение. Споделено преживяване”. Специалистите очакват с нетърпение кулинарно събитие GastronomiX. По време на изложенията ще се проведе и конкурс Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти.
На МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ ще участват над 500 български и чуждестранни компании. Тази година още по-силно е колективното участие на фирми от Италия и Унгария. За първи път ще участва Департамента по земеделие към посолството на САЩ в София. Посетителите ще видят r богата БИО ЗОНА.
Повече информация за новите продукти и програмата на http://food-exhibitions.bg/index.php/bg/