Поскъпването на хляба се дължи на цената на новата реколта пшеница

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Поскъпването на хляба се дължи основно на цената на новата реколта пшеница, която е с около 20% повече от старата. Това е основен фактор за повишение в цената на брашното.

При самото производство също има фактори като електроенергия и работна заплата, които могат да повлияят на цената. Това обясни в студиото на БНТ министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

“Нашата основна цел е при цената на хляба да няма спекула в търговията. Има цена на доставчици, договорена с ритейла и там са калкулирани разликите с доставките, обслужването, брака и т.н.”, каза той.

Министърът е категоричен, че след проведени разговори с големите търговски вериги, техните представители са проявили разбиране по въпроса и е постигната устна договорка за нула процента печалба от цената на хляба. В момента земеделското министерство продължавало тези разговори, които преминават в обсъждане на цените на всички български продукти.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама