МОСВ представя проект за подобряване качеството на въздуха

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Министерство на околната среда и водите и Световната банка ще представят проект на Национална програма за подобряване качеството на атмосферния въздух (2018-2024 г.) на конференция в четвъртък – 27 септември. Форумът ще се състои от 13:00 часа в „София Хотел Балкан“, зала Сердика.

В събитието се очаква да участват заместник министър-председателят Валери Симеонов, министърът на околната среда и водите Нено Димов, постоянният представител на Световната банка Фабрицио Дзарконе, представители на държавните институции, местната власт и неправителствения сектор.

Проектът на националната програма е разработен въз основа на споразумение за предоставяне на консултантски услуги между МОСВ и Световната банка в подкрепа на управлението на качеството на въздуха, в сила от 28 декември 2016 г. Проектът съдържа мерки, насочени към намаляване на емисиите и подобряване качеството на атмосферния въздух. Ще бъде представен от експерта по околна среда на Световната банка Самир Акбар и координатора на екипа Ръсел Фрост.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА