Мъртъв плъх донесе $190 млн. загуба на верига ресторанти

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Пазарната стойност на популярна верига китайски ресторанти намаля с около 190 млн. долара, след като бременна жена откри мъртъв плъх в супата си. Акциите на веригата Xiabu Xiabu поевтиняха до най-ниската си цена от близо година, след като в интернет бързо се разпространиха снимки от изваждането на гризача от супата.

Ресторантът в китайската провинция Шандун остава временно затворен. От заведението предложили на клиентката 5 000 юана (729 долара) компенсация, информира “Профит”.

Според Kankan News, които разговаряли със съпруга на клиентката на ресторанта, той отказал офертата и искал жена му да премине пълен медицински преглед преди да реши каква компенсация ще поиска.

Бременната жена посетила ресторанта на 6 септември и открила мъртвия плъх в ястието си, след като вече била изяла няколко лъжици. Според съпруга й някой от персонала предложил тя да направи аборт, ако се притеснява за здравето на бебето и му предложил 20 000 юана (2 900 долара) за интервенцията, информира BBC.

Снимките на сварения плъх бързо се разпространиха в китайската социална медия Weibo, където потребителите реагираха с гняв и погнуса.

На 11 септември акциите на компанията поевтиняха до най-ниското си ниво от октомври миналата година. Вчера цената на книжата бавно се възстановяваше.

От веригата ресторанти първоначално пуснаха изявление, в което казват, че „изключват“ вероятността липсата на хигиена да е довела до присъствието на плъха в супата, но впоследствие го изтриха.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА