Финландските военни ще бъдат вегетарианци един ден в седмицата

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Финландските военни ще бъдат вегетарианци един ден в седмицата, но ще им бъде позволено да пият мляко. Все повече постни ястия ще се предлагат във финландската армия, а един ден ще бъде напълно вегетариански, съобщи шефът на службата за логистика на въоръжените сили Eия Пулки в интервю за държавната телевизия и радио компания YLE. От списъка на вегетарианските ястия ще бъде изключена рибата, но ще бъдат разрешени млечните продукти и яйцата. На военнослужещите, наред с други неща, ще се предлагат картофи, макаронени изделия, соя и кунор (гъбен протеин).
Отбранителните сили отбелязват, че във всички военни единици вегетарианска  храна отдавна се предлага за тези, които не ядат месо, а дялът на растителните продукти постепенно се увеличава през последните години.
“Въвеждането на задължителен вегетариански ден не е свързано със спестяване на разходи. Основната причина е използването на растителни храни и влиянието на производството на месо върху изменението на климата “, се казва в доклада на финландските въоръжени сили.
Припомняме ви, че в армията на Норвегия от 2013 г., един ден в седмицата е напълно вегетариански. Като причина за иновациите, секретарят на пресата на норвежките въоръжени сили Ейщайн Квевинг тогава посочи опазването на климата на планетата от глобалното затопляне и поддържането на здравословен начин на живот.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА