Чистят коритата на реки в Хасково

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Започна почистване на речни корита в селата на Община Хасково. В ход е почистването на река Бекюаска в участъка преминаващ през село Орлово. В горната част на тази река е язовир “Мандра“, пише dariknews. Там реката е навлязла към двора на къща. При по-силни валежи
и изпускане на вода от язовира част от дворовете в съседство се наводняватЗа да се предотвратят наводнения в бъдеще се прави заскаляване на брега от към двора на къщата, оформя се завоя на реката и се почиства коритото от наноси и растителност.

В село Тракиец пък ще бъде почистено коритото на река Харманлийска. Там ще се почистят и наноси и растителност в дерето след язовир „Бърдцето“, което се влиза в реката. Предвидено е и почистване от наноси и растителност на дерето в село Манастир. Миналата година бяха почистени коритата на реките в Клокотница, Манастир, Николово, Стамболийски и Книжовник.

ЕТИКЕТИ:
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА